Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن سلیمانی گرافیست و مدیر نگارخانه لاله درباره نخستین گام بازطراحی نشان (لوگو) یا هویت بصری یک نهاد، مؤسسه، شرکت و ... به خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس گفت: وقتی یک سفارش به طراح ارائه می‌شود، در گام نخست باید بریف اولیه (تفهیم‌نامه) را تهیه کند. در تفهیم‌نامه، خواسته‌های سفارش‌دهنده و اطلاعاتی که باید در اختیار طراح قرار گیرد،‌ نوشته می‌شود و پرکردن بریف کمک شایانی به طراح می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه بسیاری از طراحان این موضوع را دست‌کم می‌گیرند یا بدون تهیه آن شروع به کار می‌کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که اهمیت نشان و هویت بصری چیست، اظهار داشت: هویت هر شخص یا نهاد یا مؤسسه به نشانه آن بستگی دارد. بنابراین هر مجموعه‌ای لازم است یک نشانه خوب برای خودش داشته باشد تا هویت خود را بیان کند.

این هنرمند عرصه گرافیک درباره اینکه حال عمر مفید یک نشانه چند سال است، اظهار داشت: برخی اعتقاد دارند که برخی نشان‌ها عمر مفید دارند که می‌تواند ۱۰ سال یا حتی دائم باشد. امروز ریدیزاین (بازطراحی) می‌تواند کاربردهای مؤثری داشته باشد و با آن می‌خواهیم نشان دهیم تغییرات و انقلاب درون‌سازمانی رخ داده است که این تحولات محدود یا گسترده را نمایش دهیم که می‌توان از آن به جوان‌سازی یاد کرد. این تغییر با ریدیزاین و ری‌برند صورت می‌گیرد. 

سلیمانی ادامه داد: خیلی‌ها بعد از دو یا سه دهه نیاز دارند حتماً نشان خود را تغییر دهند که اتفاق خوبی است و حال خوبی به همراه دارد، البته معدودی هم که به نتیجه و هویت جدیدی برای مؤسسه، شرکت خود نمی‌رسند، نباید آن را تغییر دهند. مثلاً، نشانه‌هایی داریم که ۳۰ یا ۴۰ سال قبل طراحی شده‌اند و از نظر بصری نشانه‌های خوبی نیستند و ظرایف گرافیکی ندارند و باید بازطراحی شوند. به نظرم خیلی از نشان‌هایی که بیش از ۳ دهه از عمر آن‌ها می‌گذرد، امروز می‌تواند تغییر کند.

این مدرس دانشگاه در زمینه هنر گرافیک گفت: کسانی که سردمدار و مسئولیت اصلی موسسه، شرکت،‌ سازمان و ... را دارند، از طریق نشانه خودشان با اندیشه و تفکری که دارند، حرف نوی خود را به صورت ریدیزاین بیان می‌کنند. طراح گرافیک، سفارش‌دهنده را وادار می‌کند که اهداف خود از این تغییر را در قالب چند کلمه بیان کند تا بتواند از نشان قبلی به بریف طراحی‌شده حرکت کند.

* طراح گرافیک نباید برای دل خودش کار کند

وی تصریح کرد: کار ریدیزاین را نباید به هر گرافیستی سپرد، باید به افرادی سپرد که کارهای عمومی‌تر و مردمی‌تر انجام می‌دهند. ما طراح گرافیک هستیم و برای شخص خودمان کار نمی‌کنیم.

سلیمانی اظهار داشت: ما باید با زبانی صحبت کنیم که آن زبان را مخاطب بفهمد. در عین حال نباید خودمان را در سطح سواد مخاطب پایین بیاوریم. باید بتوانیم با آن ارتباط برقرار کنیم و مخاطب را بالا بکشیم و سطرح سواد بصری او را بالا بکشیم.

وی خاطرنشان کرد: در وهله اول باید مخاطب حتماً جذب تصویر شود و اگر پس بزند، دیگر نمی‌توان او را جذب کرد. وقتی او با ما همزبان شد، می‌توان او را آموزش داد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محسن سلیمانی نگارخانه لاله طراح گرافیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۷۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک مسئول سابق: طراح ایرانی را تحویل نگرفتیم، رفت در هند 25 میلیون موتورسیکلت را گازسوز کرد

تین نیوز

سید علی حسینی رییس سابق ستاد حمل و نقل و سوخت: وقتی من در ستاد سوخت سمت داشتم، مدیر شرکتی به ما مراجعه کرد و گفت که طرحی داریم که تمام موتورسیکلت ها که آلایندگی بالایی دارند را در کمتر از یک ساعت گازسوز می کنیم و توضیح داد که باک این موتور را بر می داشتند و به جای آن یک مخزن گاز می گذاشتند و قسمت کاربراتور را هم گازسوز می کردند و برای سوخت گیری هم طرح های جالبی داشتند. نمونه هایی هم ساخته بود و آن را هم به مسئولان ذیربط ارائه داده بود اما  کسی آن را جدی نگرفته بود.

این فرد دو سال پیش در هند در نمایشگاهی محصول خود را عرضه کرد و در بازدیدی که وزیر صنعت هند از غرفه آنها داشت نظرش جلب شده و او را به دفتر خود دعوت کرده و تمامی مقدمات قرارداد با او را فراهم و در عرض چند روز با او قرارداد امضا کرده بودند. او تاکنون 25 میلیون موتورسیکلت را در هند گازسوز کرده اما در ایران در پیچ و خم موافقت مسئولان هنوز گرفتا است. 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • یک مسئول سابق: طراح ایرانی را تحویل نگرفتیم، رفت در هند 25 میلیون موتورسیکلت را گازسوز کرد
  • چطور به نشانه‌ های هشدار دهنده خودکشی واکنش نشان دهیم؟
  • از معلمان در سراسر استان کرمان قدردانی شد+ فیلم
  • «راهنما نزدن» نشانه حرفه‌ای بودن راننده نیست
  • تغییر نام‌هایی که به دل هواداران نمی‌نشیند/ «ریشه» تغییر نمی‌کند
  • وزیر ورزش به تغییر نام استقلال واکنش نشان داد
  • افزایش 6 درصدی حمایت نسل Z از فلسطین و حماس
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • در تبریز استقلال نشان می‌دهد کت تن کیست | هر وقت کم آوردیم به سمت چپ سینه‌مان نگاه می‌کنیم
  • تغییر نام استقلال جنجالی شد | وزارت ورزش واکنش نشان داد