Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جهانی‌مقدم، مدیر هنری و طراح گرافیک نشر نیماژ گفت: بنظرم در سال‌های اخیر کتاب‌ها از لحاظ طراحی گرافیک، صفحه‌آرایی، چاپ و صحافی به استانداردها نزدیک‌تر شده‌اند و در این زمینه پیشرفت کرده‌ایم. در این میان طرح‌های بد هم داریم که آن هم به خاطر انبوه ناشران و محتوای بدآثار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید تنها ۲۰ ناشر در ایران استاندارهای طراحی کتاب را رعایت می‌کنند و طراحان خوبی در آنجا فعالیت می‌کنند.

وی افزود: تعداد ناشران در سال‌های اخیر بیشتر شده و کیفیت نیز از آن منظر پایین آمده ولی به خاطر نوع نگرش طراحان جدید و به مدد ابزارآلاتی که به طراحی گرافیک (مانند نرم‌افزارهای مختلف و طراحی فونت) اضافه شده، شاهد کارهای خوبی هستیم. زمانی طراح محدودیت‌های زیادی داشت ولی اکنون فونت‌های جدید طراحی شده و تنوع زیاد است. بستر اینترنت نیز به این موضوع کمک کرده تا طراحان دانش فنی و اطلاعات هنری خود را بالا ببرند. اگر بخش ناشران متوسط و زیر متوسط را که کنار بگذاریم، در بحث طراحان حرفه‌ای، ضمن احترام به پیشکسوتان این حوزه که استادان ما بودند، کار طراحان نسل جدید به مراتب خلاقانه‌تر و مدرن‌تر است.

جهانی‌مقدم درباره اهمیت برگزاری چنین جشنواره‌ای برای توجه به شاکله و طرح کتاب گفت: خوب است که دوسالانه‌ای برای این بخش از گرافیک داریم ولی متأسفانه در ایران این جشنواره‌ها آن‌طور که باید برگزار نمی‌شود. ممکن است در این دوسالانه برآیندی از بهترین جلد کتاب‌های این دو سال انتخاب شوند و جایزه ببرند ولی آن‌گونه که بخواهیم به این جشنواره به عنوان یک رویداد فرهنگی مهم در حوزه نشر بنگریم، نیست. به خاطر دارم چندین سال پیش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دوسالانه‌های گرافیک جهان اسلام یا دوسالانه‌هایconceptual art را برگزار می‌کرد که رویدادهای مهمی بوند. آثار در گالری‌های بزرگ نمایش داده می‌شد و بازدیدکنندگان زیادی هم داشت ولی به مرور این روال افول پیدا کرد.

مدیر هنری و طراح گرافیک نشر نیماژ با اشاره به اقداماتی که برای این جشنواره ضروری به نظر می‌رسند گفت: در کنار برگزاری جشنواره می‌توان کارگاهی ایجاد کرد که در آن به مفهوم طراحی جلد کتاب، تمایز آن با دیزاین ماژول‌های دیگر مانند طراحی پوستر و بروشور و… پرداخت. می‌توان نشست‌هایی با موضوعات طراحی گرافیک فرهنگی و بازار کار آن در نظر گرفت و به این موضوع پرداخت که چرا در کشور ما طراحی گرافیک فرهنگی شرایط مالی خوبی ندارد.

ضرورت تدوین قوانین برای طراحان جلد کتاب

این طراح گرافیک در توضیح شرایط کنونی طراحان جلد کتاب در کشور عنوان کرد: متأسفانه قصه تکراری که وجود دارد این است که شرایط مالی طراحان گرافیک خوب نیست. وضعیت طراحان گرافیک فرهنگی مانند طراحی جلد و بخصوص طراحی پوستر تئاتر افتضاح است. ناشران محترم هم که قشر فرهنگی هستند اصلاً اهمیتی به این مسئله نمی‌دهند و دنبال این هستند که هزینه‌هایشان را کم کنند. بهانه‌شان هم این است که کتاب فروش ندارد، کتاب سرمایه‌گذاری پُر ریسکی است و این مبلغ هم که به طراح داده می‌شود لطف است و… البته ناشران خوب و منصف هم زیاد داریم ولی انگشت‌شمارند.

جهانی مقدم افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید قوانینی تدوین کند تا ناشر نتواند در حق طراح جلد، طراح گرافیک، ویراستار و مؤلف اجحاف کند. نویسنده اثر پس از انتشار مجدد کتابش حق‌التألیف می‌گیرد اما چرا طراح جلد نباید به همان میزان هزینه‌ای دریافت کند؟ فکر می‌کنم این مسائل در حقوق طراح و صفحه‌بند که شاکله و ویترین کتاب را می‌سازند مغفول مانده است. به نظرم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حداقل می‌تواند چهارچوبی در این خصوص برای ناشران مشخص کند تا طراحان جلد هم بتوانند امرار معاش کنند وگرنه کار طراحی گرافیک و جلد کتاب بیشتر دغدغه‌های شخصی و دلی است و آورده مالی چندانی ندارد. با ورود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این موضوع و همکاری با انجمن صنفی طراحان گرافیک هم کیفیت بصری کتاب‌ها افزایش پیدا می‌کند و هم ناشران می‌توانند با طراحان حرفه‌ای‌تر فعالیت کنند.

چهارمین دوسالانه نشان شیرازه زمستان ۱۳۹۹ برگزار می‌شود و علاقه‎مندان برای آگاهی و ثبت‎نام می‌توانند به پایگاه الکترونیکی https://shirazeh.farhang.gov.ir/ مراجعه کنند.

کد خبر 5119353 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: نشان شیرازه صنعت نشر گرافیک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قاسم سلیمانی معرفی کتاب اولین سالگرد شهادت حاج قاسم نقد کتاب ترجمه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نمایشگاه مجازی کتاب پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تجدید چاپ ادبیات جهان انتشارات سروش رایزنی فرهنگی کتاب دفاع مقدس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی گرافیک طراح گرافیک جلد کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۴۶۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت

علی روحی کارگردان نمایش «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» گفت: نمایش «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» به نویسندگی آرام محضری، در سال ۱۳۹۴ منتشر شد. این نوشته با ۴ پرسوناژ و صدای یک شخصیت خیالی، در دو پرده که بخش بیشتر صحنه آن در دفتر نخست‌وزیری طی میشد نوشته شده است؛ اما در نسخه‌ای که از ۹ اردیبهشت ماه امسال اجرا رفت، اصلاحاتی در نمایشنامه اعمال شد.

وی ادامه داد: در کنار متن نمایش، سعی شده است تا با استفاده از لباس، موسیقی، نورپردازی، صحنه آرایی و تیم بازیگران ترکیبی از جلوه‌های صمعی و بصری ایجاد شود تا مخاطب ارتباط بیشتری با نمایش و حس همزاد پنداری نزدیکتری با شخصیت‌ها و موقعیت‌هایی که در آن قرار می‌گیرند، برقرار کند.

روحی درباره خلاصه داستان توضیح داد: مرد جوانی به نام خوزه، شیفته دختری به نام مارتا است اما به دلیل شرایط جامعه مجبور به ترک او می‌شود تا به دنبال تحقق رویا‌های خود برود. سال‌ها بعد وقتی خوزه تبدیل به نخست وزیر خودخوانده شده دوباره مارتا را می‌بیند ولی اینبار شرایط به گونه دیگری متفاوت است.

این کارگردان درباره انتخاب اسم این نمایش گفت: اسم نمایش «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» برگرفته از اسم خود نمایشنامه به نویسندگی آرام محضری است که سال ۱۳۹۴ به چاپ رسیده بود. البته نمایشی که درحال حاضر بر روی صحنه  است، تغییراتی نسبت به متن اصلی داشته که با هماهنگی و موافقت نویسنده بوده است. ضمن اینکه متن تغییرات اساسی نداشته است ولی تعداد پرسوناژ‌ها بیشتر شده است و موقعیت‌های چالش برانگیز تری در صحنه اتفاق می‌افتد.

وی بیان کرد:در این چند ماه تمام تلاش گروه از بازیگران گرفته تا سایر عوامل ارائه نمایشی درخور و مورد پسند برای هنردوستان به خصوص مخاطبان جدی و حرفه‌ای تئاتر بوده است که امیدواریم از تماشای این نمایش لذت ببرند و در آخر از همه دوست داران هنر‌های نمایشی درخواست دارم که از تئاتر و نمایش‌های درحال اجرا حمایت کنند.

شایان ذکر است که علی روحی فارغ‌التحصیل دوره فیلمسازی از کانون سینماگران جوان. با سابقه تولید چند فیلم کوتاه و ساخت فیلم مستند در ژانر اجتماعی و همچنین نویسندگی چندین فیلمنامه کوتاه. بعد از تجربه به اجرا بردن اولین نمایش تئأتر خود با نام "نوری که هست"نوشته آرام محضری. درحال حاضر از ۹ اردیبهشت ماه امسال نمایش "عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند" را با همکاری مجدد نویسنده نمایشنامه و در عمارت ارغوان به روی صحنه خواهد برد.

نمایش «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» به نویسندگی آرام محضری، کارگردانی و طراحی علی روحی و تهیه‌کنندگی محمد آئینی است. از عوامی دیگر این نمایش می‌توان به گروه بازیگران احسان شیخی، نازنین بیوک، رسول بابایی، شکیبا کیا و میرنادر مظلومی، دستیار کارگردان و اتاق فرمان سعیده سرلک، طراحی صدا و موسیقی شایان شعله، ضبط موسیقی استودیو بلوط، طراح گریم سولماز جانجان،، مجری گریم حدیث عقیلی، طراح لباس مهدیه خلج زاده، طراح نور رسول بابایی، دستیار صحنه پریسا رسولی، تیزر و استوری موشن بهرام لطفی، تدوین محسن جوادی، تایپوگرافی احمد کریمی، طراح پوستر و بروشور شیدا موحدی، عکاسان دیانا حبیبی، زهرا نیکخواه، ارتباطات رسانه ای علیرضا نیاکان، سیده سعیده  سادات موسوی سالار، مدیر روابط عمومی سعیده سرلک و همکار روابط عمومی شهره آگاه اشاره کرد.

این نمایش از  ۹ تا ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۹ در عمارت نمایشی ارغوان روی صحنه نمایش است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد
  • آغاز تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه کتاب
  • بهار کتاب ایران؛از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه
  • رقابت ۶۵۰ دانش‌آموز یزدی در مسابقات قرآن، عترت و نماز استان یزد
  • کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی