Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@17:15:02 GMT

درشهر جایی برای اکران آثار گرافیکی نداریم

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۸۹۴۷۳

درشهر جایی برای اکران آثار گرافیکی نداریم

محمد (سینا) افشار، متولد ۵ بهمن ۶۲ مشهد و دانش‌آموخته مهندسی کامپیوتر (نرم‌افزار) و مدیر هنری و طراح گرافیک است و او را با افتخارات بی‌شمارش در دنیا با پوسترهایش می‌شناسیم.

او در بیش از ۱۸۰ فستیوال و نمایشگاه ملی و بین‌المللی گرافیک به عنوان منتخب، مدعو حضور مستمر داشته و همچنین برگزیده و دارنده بیش از ۶۰ جایزه و افتخار داخلی و بین‌المللی و عضویت در هیئت داوری ۱۸ فستیوال ملی و بین‌المللی  در رزومه هنری خود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به منظور آشنایی بیشتر و شنیدن دغدغه‌هایش، گفت‌وگویی با او انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

   از ورودتان به دنیای هنر و گرافیک برایمان بگویید؟

شروع وعلاقه من به کارهای هنری به کودکی برمی‌گردد. خوشنویسی، نقاشی و دیگر کارها را ازهمان کودکی به صورت آماتور انجام می‌دادم. بعدها این علاقه‌مندی جهت دارشد و با اینکه با رشته تحصیلی‌ام غیرمرتبط بود، اما به واسطه علاقه، در این زمینه مشغول به فعالیت شدم.

از فعالیت در فضای تجاری گرافیک شروع شد و کم کم به فضای هنری و فرهنگی این رشته علاقه‌مندتر شدم.

   چرا از بین ژانرهای گرافیک، پوستر را انتخاب کردید؟

من به عنوان یک طراح گرافیک، در همه زمینه‌های گرافیکی فعال هستم، اما بیشترمرا با پوسترهایی که طراحی کرده‌ام، می‌شناسند. به نظر من یک طراح گرافیک باید توانایی به تصویر کشیدن یک ایده خلاقانه را درهمه ژانرها داشته باشد که این ممکن است در طرح یک بسته‌بندی یا طراحی یک لوگو و یا گرافیک متحرک (موشن گرافیک) و... باشد. بنابراین من در همه زمینه‌ها فعال هستم اما چون پوستر برای من جذاب‌تر است و وجهه بین‌المللی بیشتری دارد، به طراحی پوستر علاقه بیشتری دارم.

   جایگاه پوستر و طراحی پوستر در جامعه ما چگونه است؟

ما در ایران طراحان پوستر خوبی داشته و داریم اما متأسفانه از داشتن فضای اکران پوستر برای عرضه در بین عموم جامعه بی‌بهره‌ایم. شاید پوستر در نمایشگاه و یا گالری‌ها دیده شود اما در این نوع رویدادها، معمولاً مخاطب خاص و هنری به تماشای اثر می‌پردازد و ذات گرافیک و به خصوص پوستر که باید در بین مردم کوچه و بازار رسالتش رو انجام بدهد، نادیده گرفته می‌شود. پوستر صرفاً یک برگه با یکسری اطلاعات نیست. ماهیت پوستر اطلاع‌رسانی است و طراحی پوستر به صورت حرفه‌ای و هنرمندانه جایی در بین مردم ندارد. شاید به همین دلیل است که سلیقه بصری عموم جامعه در مواجهه با یک اثر گرافیکی پایین آمده است و آثار بسیار نازلی را در بین جامعه به عنوان یک اثر گرافیکی می‌بینیم. در بعضی از کشورهای صاحب سبک در پوستر مکان‌های مخصوص نصب پوستر برای عموم و حتی موزه‌هایی صرفاً برای اکران پوستر وجود دارد.

   شما به طور تخصصی در زمینه طراحی پوستر تئاتر فعال هستید. در این خصوص کمی توضیح دهید؟

به نظر من پوستر تئاتر، جذاب‌ترین گونه طراحی پوستر است. تفاوتی که یک پوستر تئاتر با دیگر موضوعات طراحی پوستر دارد، قصه‌گو بودن آن است. پوستر تئاتر دریچه‌ای برای شروع یک نمایش است و هر طراحی با توجه به وفاداری به متن و اجرای آن نمایش از موضوع، می‌تواند برداشت متفاوتی داشته باشد و پوستری موفق است که ایده‌ای پنهان داشته باشد و مخاطب بعد از دیدن نمایش، به پوستر رجوع و ارتباط اجزای آن را با نمایش کشف کند. من با توجه به این علاقه و تخصصی بودن این ژانر، در بین طراحان ایران و حتی جهان، بیشتر در این زمینه فعال هستم و تا به حال طراح گرافیک و مدیرهنری بیش از ۱۴۰ رویداد نمایشی بوده‌ام و با بیشتر کارگردان‌ها و گروه‌های شناخته شده کار کرده‌ام. ضمن اینکه سابقه عضویت در انجمن طراحان پوستر خانه تئاتر را هم دارم.

   از آخرین افتخارات و جوایزی که کسب کرده‌اید کمی برایمان بگویید؟

در چند ماه گذشته چند جایزه داخلی و بین‌المللی کسب کردم که می‌توانم از تقدیر ویژه هیئت داوران از شانزدهمین دوسالانه بین‌المللی پوستر تئاتر ژشوف لهستان ۲۰۱۸، جایزه سوم بخش پوستر تئاتر از سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، دیپلم افتخار چهارمین دوسالانه بین‌المللی پوستر لوبلین لهستان ۲۰۱۹ اشاره کنم.

همچنین فینالیست بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران در هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر ایران از آن من شد و در کنار این جوایز، در چند ماه اخیر در نمایشگاه‌ها و فستیوال‌های معتبر گرافیکی از جمله بلغارستان، لهستان، قبرس، مجارستان، تایوان، پرو، چین، لیتوانی و... به عنوان طراح گرافیک مدعو از ایران حضور داشته‌ام.

   سطح گرافیک شهری مشهد و طراحان مشهدی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

مشهد از قدیم تا به حال طراحان گرافیک توانا و شناخته شده‌ای دارد. این حتی در دیگر شاخه‌های هنری از قبیل کاریکاتور، نقاشی، تئاتر، سینما، ادبیات و... بوده و هست اما متأسفانه از ظرفیت بالقوه‌ای که این هنرمندان بزرگ و بومی دارند، استفاده نمی‌شود و در پاسخ به پرسش شما باید به صراحت بگویم سطح گرافیک شهری مشهد اصلاً حال و روز خوبی ندارد زیرا طبق جواب قبلی، مکان حرفه‌ای برای اکران آثار گرافیکی و دیگر هنرها وجود ندارد و متأسفانه این ضعف در دکوراسیون شهری کل کشور و کلانشهرها وجود دارد.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: هنرمند مشهدی طراحی پوستر طراح گرافیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۹۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر توسط بنیاد آیه های ایثار و تلاش، با هدف تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاست های کلی مبتنی بر تبیین مولفه های فرهنگ ایثار، شهادت، مقاومت زنان در تاریخ انقلاب اسلامی الگوسازی از زنان فرهیخته ایثارگر تشویق و ترغیب هنرمندان ایران اسلامی به فعالیت موثر در زمینه ترویج این مولفه ها درمسیر فرهنگ ایرانی اسلامی، و با موضوع نقش زنان ایثارگر و جایگاه حماسی آنان در انقلاب و جبهه مقاومت منتشر شد.

بر اساس اعلام دبیرخانه این رخداد فرهنگی هنری، هدف گذاری در ۷ زمینه ذیل در دستور کار جشنواره قرار گرفته است.
۱-پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه انقلابیگری زنان و پرچمداری آنها در نهضت اسلامی ایران
۲-شناسایی و معرفی ظرفیت ها ,استعداد ها و توانمندی های زنان در حوزه های فرهنگی و هنری به منظور اثر بخشی مضاعف آنان در پیشبرد فرهنگ ایثار و مقاومت
۳- توجه به نقش ارزنده زنان و معرفی ظرفیت های موجود جامعه هنری جهت کاهش آسیب های اجتماعی بویژه مقابله با تهاجم نرم دشمن و آندلسی کردن ایران
۴-الگوسازی شخصیت های موفق علمی , فرهنگی و اجتماعی زنان ایثارگر ایران و جبهه مقاومت برای نسل های آینده و جهان اسلام بعنوان الگوی سوم زنان در جهان
۵- تقویت فعالیت های جهادی , فرهنگی , هنری و رسانه ای در حوزه زنان
۶- تبیین و تحکیم بنیان خانواده و لزوم افزایش جمعیت در پیشرفت و تعالی کشور
۷-ایجاد بانک اطلاعاتی و مطرح کردن چهره های شاخص زنان نخبه کشور برای دسترسی جوانان

جشنواره پنجم فیلم کوثر در چهار بخش سینمای ایران شامل: فیلم های سینمایی، داستانی بلند (تله فیلم) مستند کوتاه و نیمه بلند، مستند بلند و آثار کوتاه داستانی، پویا نمایی و نماهنگ است.

همچنین در بخش مسابقه سینمای ایران، عنوانی با نام مسابقه ویزه گنجانده شده که عبارتست از:
الف - نقش زنان و کودکان در مقاومت: این بخش ویژه آثار تولیده شده پیرامون موضوعات مرتبط با ایثارگری و نقش زنان و کودکان در کشورهای حوزه مقاومت و مقابله با داعش و رژیم صهیونیستی و مظالمی که بر آنها رفته است .

ب- حجاب، عفاف: این بخش اختصاص دارد به آثار مرتبط با ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و افشای ماهیت توطئه های دشمنان برای آندلسی کردن ایران.

بر پایه این گزارش، بخش طرحها و ایده ها، بخش بین الملل و بخش غیر رقابتی نیز سایر بخش‌های چهارگانه جشنواره را تشکیل می دهند؛ نمایش های ویژه، نشست های تخصصی، نکوداشت ها و بزرگداشت ها، برپایی نمایشگاه عکس و برگزاری همزمان جشنواره در استان ها و سایر مراکز فرهنگی هنری کشور، از دیگر بخش های پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر هستند.

بر پایه اعلام دبیرخانه جشنواره، متقاضایان شرکت در این رویداد می توانند با مطالعه فراخوان در هر بخش، لینک قابل دانلود فایل آثار خود را در فرمت‌های مشخص شده در فراخوان به صندوق الکترونیکی دبیرخانه به آدرس: kovsarfestival@gmail.com کنند و در صورتیکه حجم فایل اثر بیش از ۱۰ گیگ است و یا امکان ارسال ایمیل وجود ندارد صاحبان آثار می توانند اثر خود را بصورت پستی و یا حضوری به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. ضمن اینکه پایان وقت اداری روز شنبه پنجم خرداد ماه سالجاری، آخرین مهلت ارسال آثار در نظر گرفته شده است.

نشانی دبیرخانه جشنواره:
تهران – میدان فردوسی -خیابان انقلاب – چهار راه کالج – خیابان حافظ – خیابان غزالی – پشت سفارت روسیه – پلاک ۱۱ – مرکز تشکل های شاهد و ایثارگر- آقای صیادی (دبیرخانه جشنواره)
تلفن و دورنگار : ۰۲۱۶۶۷۵۷۴۰۶ – ۰۹۳۶۹۸۴۴۳۹۵
همه روز هفته بجز پنجشنبه و جمعه
آدرس پست الکترونیکی : kosarfilmfestival۶۷@gmail.com
آدرس وبسایت: www.isartalash.ir
پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر، تیرماه ۱۴۰۳ در تهران با دبیری ناصر باکیده وبا همکاری شهرداری تهران، سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار میشود.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229140 برچسب‌ها فیلم جبهه مقاومت ایثار وشهادت

دیگر خبرها

  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • مسابقه عکاسی با موضوع آب در ایران برگزار می‌شود
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • دیدافقی درشهر یاسوج تا۱۰۰متر کاهش یافت/هشدار قرمز بارشهابرای فردا
  • پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار رونمایی شد
  • رونمایی از پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • نکات کلیدی که قبل از خرید فایل گرافیکی لایه باز باید بدانید