Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@20:31:17 GMT

برنامه‌های هفته گرافیک اعلام شد

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۱۷۹۴۲

هفته گرافیک جمعه (ششم اردیبهشت ماه) ساعت ۱۷ با افتتاح سه نمایشگاه در گالری ممیز خانه هنرمندان ایران آغاز به کار می‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، نشست خبری هفته گرافیک با حضور «فاطمه کرکه‌آبادی» رئیس هیأت مدیره انجمن طراحان گرافیک، «مهردخت دارابی» دبیر و «محسن سلیمانی» نایب رئیس انجمن طراحان گرافیک ایران و «زهرا پاشایی» دبیر هفته گرافیک و «میترا شاهسوند» مدیر هنری هفته گرافیک دوشنبه (دوم اردیبهشت ماه) در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست همچنین از پوستر این رویداد هنری رونمایی شد.

فاطمه کرکه‌آبادی، رئیس هیأت مدیره انجمن طراحان گرافیک گفت: طبق سنت هر ساله، هفتم اردیبهشت همزمان با روز جهانی گرافیک در ایران نیز جشن گرفته می‌شود. انجمن طراحان گرافیک نیز با برگزاری هفته گرافیک تلاش می‌کند تا به گفتمان جهانی گرافیک پایبند باشیم و بتوانیم عرصه‌های مختلف گرافیک را به نمایش بگذاریم.

او افزود: امسال با توجه به رویکرد جهانی سازمان جهانی دیزاین (ایکودی) با موضوع زنان طراح، انجمن صنفی طراحان گرافیک نیز قصد دارد در هفته گرافیک برای نخستین بار به زنان طراح گرافیک و آثارشان نگاه ویژه‌ای داشته باشد.

به گفته او، در جریان برگزاری هفته گرافیک برنامه‌های متنوعی در شش شهر ایران برگزار می‌شود و هفته گرافیک ۹۸ جمعه ششم اردیبهشت ساعت ۱۷ با افتتاح سه نمایشگاه در گالری ممیز خانه هنرمندان ایران آغاز به کار می‌کند.

زهرا پاشایی دبیر هفته گرافیک ۹۸ درباره برنامه‌های این هفته گفت: امسال برای نخستین بار است که در برگزاری هفته گرافیک کار گروهی صورت می‌گیرد و برای هر بخش دبیری مشخصی تعیین شده است.

او افزود: در طول برگزاری هفته گرافیک برنامه‌های متنوعی را برگزار می‌کنیم و در بخش بین‌الملل، نمایشگاهی با عنوان «ایران و ترکیه با زنان طراح» برپا می‌شود که این نمایشگاه دربرگیرنده آثار ۸۰ زن ایرانی و ترکیه‌ای از دهه ۵۰ تا ۶۰ سال است.

پاشایی درباره چرایی انتخاب کشور ترکیه در بخش بین‌الملل گفت: مهمترین دلیل انتخاب هنرمندان ترکیه‌ای برای برپایی این نمایشگاه فاصله کوتاه زمانی ورود تکنولوژی به ترکیه و ایران بوده است. زنان ایرانی و ترکیه‌ای به دلیل غرابت فرهنگی ایران و ترکیه اشتراکات بسیاری با یکدیگر دارند. همچنین زنان دهه ۵۰ و ۶۰ اولین نسلی از زنان هستند که با تکنولوژی جدید سروکار داشتند و ما می‌خواستیم تأثیر تکنولوژی را بر کار آنها مورد نظر قرار دهیم.

او همچنین از تجلیل سه زن تأثیرگذار گرافیست ایران در هفته گرافیک خبر داد و گفت: در این هفته نکوداشت «مهنوش مشیری» با رویکرد تصویرسازی، «طاهره محبی تابان» با رویکرد آموزش خلاق و «مینو واثقی» با رویکرد دیزاین ۹ اردیبهشت ماه در باغ موزه قصر برگزار خواهد شد. همچنین به پاس فعالیت‌های ارزشمند و تأثیرگذار این هنرمندان پیشکسوت، نمایشگاهی از آثار آن‌ها ششم اریبهشت ماه در گالری زمستان خانه هنرمندان ایران برپا می‌شود.

پاشایی ادامه داد: نمایشگاه «از گذشته با زنان طراح» دربرگیرنده پوستر، جلد کتاب، لوگو، کاتالوگ و بسته‌بندی زنان طراح متولد دهه ۲۰ تا سال ۱۳۴۹ است که ششم اردیبهشت افتتاح می‌شود. همچنین نمایشگاه «کله اسب» با رویکرد پژوهشی هفته گرافیک روز ۱۰ اردیبهشت ماه در گالری ملک الشعرای بهار باغ موزه قصر افتتاح می‌شود.

به گفته او، این نمایشگاه نقطه عطف هفته گرافیک است و به طرح جلدهای انتشارات فرانکلین و سازمان کتاب‌های جیبی اختصاص دارد. انتشارات فرانکلین در طول بیش از دو دهه فعالیت و انتشار بالغ بر ۱۵۰۰ عنوان کتاب سهم مهمی در ترویج و همگانی‌تر شدن عادت کتابخوانی در کشور داشته است و از هر نظر سطح کیفی انتشار کتاب را ایران بالا برده است.

او افزود: نمایشگاه‌های اعلان وضعیت، خاطرات کاغذی و پیمان ماندگار نیز به ترتیب در نگارخانه مترو شهید بهشتی، ایوان انتظار میدان ولیعصر، موزه گرافیک ایران و باغ موزه قصر افتتاح می‌شوند و با برپایی این نمایشگاه قصد داریم بگویم که آثار گرافیکی تنها مخاطب خاص ندارند و اقشار مختلف جامعه مخاطب آثار گرافیکی هستند.

پاشایی ادامه داد: پایان هفته گرافیک ۹۸ با مراسم افتتاحیه نمایشگاه خاطرات کاغذی همراه خواهد بود که این نمایشگاه بین‌المللی در حوزه پوسترهای تئاتر برگزار می‌شود و میزبان این نمایشگاه موزه گرافیک ایران است. همچنین نمایشگاه پیمان ماندگار؛ تقدیری از حامیان و اسپانسرها خواهد بود چراکه گرافیک بدون حضور و فعالیت اسپانسرها نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد.

دبیر هفته گرافیک همچنین از برگزاری سه نشست تخصصی در جریان برگزاری هفته گرافیک خبر داد.

«مهردخت دارابی» دبیر انجمن طراحان گرافیک ایران درباره حضور مهمانان خارجی در هفته گرافیک بیان کرد: ما خیلی دوست داشتیم که در جریان برگزاری هفته گرافیک میزبان گرافیست‌های خارجی باشیم؛ اما مشکلات مالی و شرایط خاص ایران به دلیل تحریم‌ها موجب شد گرافیست‌های خارجی زیاد راغب نباشند که به ایران سفر کنند.

محسن سلیمانی نایب رئیس هیأت مدیره انجمن طراحان گرافیک با اشاره به بودجه و هزینه‌کرد برای هفته گرافیک ۹۸ گفت: پیش‌بینی ما هزینه‌کردی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان بود و در این میان اداره کل مرکز هنرهای تجسمی قول حمایت‌های مالی را به ما داده اما تاکنون هیچ مبلغی را دریافت نکرده‌‌ایم.

او درباره برگزاری سالانه تجسمی انجمن طراحان گرافیک گفت: رویداد اصلی ما برگزاری سرو نقره‌ای است که جایگزین دو سالانه‌ها خواهد بود و سالانه بخشی از آن در دل انجمن‌ها برگزار می‌شود. در این میان هفته گرافیک ۹۸ یکی از رویدادهایی است که انجمن گرافیک هر ساله آن را برگزار می‌کند.

میترا شاهسوند مدیر هنری هفته گرافیک ۹۸ گفت: زنان طراح استعداد و توانایی‌های زیادی دارند اما آنگونه که باید دیده نمی‌شوند. معتقد هستم زنان طراح به درستی دیده نشده‌اند از این رو پوسترهایی برای بخش‌های مختلف هفته گرافیک طراحی کرده‌ام که برای درک آن باید دقت زیادی به خرج داد اما متأسفانه به دلیل مشکلات مالی نتوانستیم که برای چاپ این پوسترها در ابعاد بزرگ‌تر هزینه کنیم.

در پایان این مراسم از پوستر هفته گرافیک رونمایی به عمل آمد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هفته گرافیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۱۷۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر همسر رئیسی به پاکستان / اهدای دکتری افتخاری (+ عکس)

به گزارش صدای ایران از ایرنا، سفر ۲ روزه آیت‌الله رئیسی و هیات همراه به پاکستان به عنوان کشوری مهم و تاثیرگذار در حوزه جنوب آسیا که دارای روابط دیرینه فرهنگی، تاریخی و تمدنی با ایران اسلامی است، نقطه عطف گسترش همکاری‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برای دو کشور به شمار می‌رود.

در سفر رئیس جمهور به پاکستان که به شهر‌های اسلام‌آباد پایتخت، لاهور شهر فرهنگ و تاریخ و همچنین کراچی قطب اقتصادی این کشور انجام شد، جمیله علم‌الهدی همسر آیت‌الله رئیسی نیز وی را همراهی می‌کرد تا بخشی از رایزنی و مراودات فرهنگی با هدایت و حضور این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی شهید بهشتی تهران هدایت و برنامه‌ریزی شود.



جمیله علم‌الهدی همسر رئیس‌جمهور اسلامی ایران که به همراهی هیات ایرانی به پاکستان سفر کرده بود، در بدو ورود به اسلام‌آباد مورد استقبال خانم «عاصفه بوتو زرداری» دختر رئیس‌جمهور و برخی دیگر از مقامات این کشور قرار گرفت و سپس در ادامه با برنامه‌های متعدد و فشرده در حوزه‌های گوناگون اعم از علمی و دانشگاهی، امور اجتماعی و خیریه، گفتگو‌های رسانه‌ای، دیدار با نخبگان، دیدار با بانوان تاثیرگذار پاکستانی، شرکت در همایش اشک مریم و فلسطین و دیدار با مقامات پاکستانی و در نهایت در نشست با فعالان قرآنی پیگیری شد.

دریافت نشان دکتری افتخاری از دانشگاه نومل

جمیله علم‌الهدی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران با دعوت رسمی دانشگاه نومل از معتبرترین دانشگاه‌های اسلام آباد در حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی، در این دانشگاه حاضر شد و نشان دکتری افتخاری این دانشگاه را دریافت کرد.

وی همچنین نمایشگاه فرهنگی بین‌المللی که با حضور برخی از سفرای مقیم اسلام‌آباد برگزار شده بود را افتتاح و ضمن ایراد سخنرانی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، به موضوع نقش و جایگاه زنان ایران در توسعه کشور پرداخت و حضور جدی زنان در عرصه‌های مختلف علمی و فناوری، دانشگاهی و جامعه را از بنیان‌های توسعه اجتماعی و سیاسی ایران برشمرد.

دیدار صمیمی ۲ ساعته با بانوان نخبه پاکستانی

از دیگر برنامه‌های حضور جمیله علم‌الهدی استاد دانشگاه شهید بهشتی حضور در جمع بیش از یک هزار نفر از بانوان نخبه پاکستان بود.

وی در سخنرانی خود در جمع پرشور بانوان نخبه پاکستانی که بیش از ۲ ساعت به طول انجامید، ضمن قدردانی از ابراز احساسات و جو صمیمی بانوان تاثیرگذار پاکستانی، گفت: صمیمیت و برادری بین ملت ایران و پاکستان و احساس نزدیکی که با شما دارم، احساس حضور در کشور خودم را برای من ایجاد کرده است.

وی در ادامه به اهمیت موضوع خانواده و نقش محوری زنان در حفظ و انسجام بنیان‌های خانواده اشاره کرد و مساله فلسطین و مردم غزه را از موضوعات مهم و مشترک بین نخبگان ایران و پاکستان دانست.

در این برنامه همسر رئیس‌جمهور میزبانی از ۳۰۰ نفر از بانوان مسئول، مقامات و نمایندگان پارلمان پاکستان را برعهده داشت و در این جلسه بانوان نخبه پاکستانی نقطه نظرات خود در حوزه‌های مختلف و در ارتباط با همکاری‌های ایران و پاکستان عنوان کردند.

همچنین در جلسه‌ای جداگانه که با حضور یک هزار نفر از بانوان شاخص و تاثیرگذار و ساختارساز در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای، فعالان قرآنی، اساتید و نخبگان برگزار شد، علم‌الهدی با همراهی «عاصفه بوتو زرداری» دختر رئیس‌جمهور پاکستان حاضر شد و پای صحبت‌های پرشور زنان نخبه پاکستان درباره قدرت منطقه‌ای ایران، جایگاه زنان و ضرورت توسعه همکاری‌های فی‌مابین نشست.

گفتگو با رسانه‌های پاکستانی

از دیگر برنامه‌های مهم سفر همسر رئیس‌جمهور به پاکستان، انجام ۲ مصاحبه اختصاصی با رسانه‌های پاکستانی در اسلام آباد بود که در آن به جایگاه والای زنان ایران در حوزه علم و فناوری، همکاری‌های بین دو کشور و برنامه‌های ایران برای ارتقای بیش از پیش جایگاه زنان، همچنین به مساله فلسطین و لزوم اتحاد ملت‌های مسلمان برای مقابله با تجاوزگری‌های رژیم صهیونیستی تاکید شد.

همسر رئیس‌جمهور با همراهی خانم عاصفه زرداری دختر نخست وزیر این کشور، همچنین در راستای فعالیت‌های اجتماعی خود در موسسه خیریه «سوییت هوم» که در زمینه نگهداری و آموزش و توانمندسازی ایتام در اسلام‌آباد فعالیت می‌کند حاضر شد و در جریان فعالیت‌های این خیریه قرار گرفت.

سفر به قلب فرهنگی پاکستان؛ رونمایی از نسخه اردوی «هنر زنانه زیستن»

روز دوم سفر آیت‌الله رئیسی و هیات همراه به پاکستان با سفر به شهر لاهور پایتخت فرهنگ و تمدن این کشور همراه بود. همسر رئیس‌جمهور در بدو ورود به کراچی مورد استقبال «مریم نواز شریف» سروزیر ایالت پنجاب قرار گرفت و سپس با همراهی وی در نشست فعالان قرآنی این شهر شرکت کرد. دیدار با فعالان و نخبگان علمی، اجتماعی و دینی لاهور و همچنین حضور در دانشگاه

اقتصاد لاهور و سخنرانی با موضوع سبک زندگی اسلامی و هنر زنانه زیستن از جمله برنامه‌های حضور چند ساعته این استاد دانشگاه در شهر لاهور بود.

علم‌الهدی با همراهی «مریم نواز شریف» و نوه اقبال لاهوری در دانشگاه اقتصاد لاهور حاضر شد و نمایشگاه فرهنگی هنری این دانشگاه را افتتاح کرد و در جریان برنامه‌های علمی، فرهنگی و هنری این دانشگاه قرار گرفت.

وی سپس در برنامه ویژه‌ای که به معرفی کتاب «هنر زنانه زیستن» اختصاص داشت حضور به هم رسانید.

در پایان سفر به لاهور، جمیله علی‌الهدی با حضور در خانه فرهنگ ایران در پایتخت فرهنگ و ادب پاکستان حاضر شد و در جمع پرشور فعالان دینی و فرهنگی و اجتماعی این شهر در حالی حاضر شد که شرکت‌کنندگان در این مراسم با شعار‌های حمایتی از حضور وی استقبال پرشوری به عمل آوردند.

تربیت مقدم و ارجح بر ارتقا و پیشرفت

همسر رئیس‌جمهور پس از انجام برنامه‌های فشرده در لاهور که شامل پنج برنامه اصلی بود، این شهر را به مقصد کراچی ترک کرد و در این شهر نیز مورد استقبال «عاصفه زرداری» دختر رئیس‌جمهور قرار گرفت.

وی در کراچی در همایش اشک مریم و ویژه برنامه‌های فلسطین در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران شرکت کرد. حضور در این همایش در حالی انجام شد که علی رغم شرایط خاص امنیتی حدود ۶۰۰ نفر از نخبگان و فعالان حوزه دفاع از حقوق فلسطین این شهر در همایش حضور یافتند. در این همایش خانم «صابر ابومریم» دبیرکل بنیاد فلسطین پاکستان و استاد دانشگاه نومل، خانم «سنا خان» استاد دانشگاه حقوق کراچی و فعال حقوق بین‌الملل در موضوع فلسطین نیز حضور داشتند.



جمیله علم‌الهدی ضمن سخنرانی در این نشست، کسب آموزش و ارتقا برای بانوان را بسیار مهم ارزیابی کرد، اما تربیت را دارای اهمیت بسیار بالاتری ارزیابی کرد.

وی تاکید کرد: بانوان و مادران در جامعه می‌توانند با تعلیم و تربیت جامعه خوب و مترقی را پرورش دهند.

همسر رئیس‌جمهور در این همایش همچنین به موضوعات مربوط به حقوق حقه ملت مظلوم و مقتدر فلسطین و نسبت به موضوعات فرهنگی و اجتماعی و تهدیداتی که غرب نسبت به جوامع اسلامی دارد، هشدار داد.

قرن، قرن سیطره اسلام است

از دیگر برنامه‌هایی که همسر رئیس‌جمهور در آن حضور به هم رسانید، شرکت در سمینار «نقش زنان مسلمان در فرهنگ و تمدن اسلامی» بود که به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران و با مشارکت گسترده اساتید و نخبگان علمی دانشگاه دولتی کراچی برگزار شد. در این همایش از ترجمه اردوی کتاب «هنر زنانه زیستن» این استاد دانشگاه رونمایی شد؛ این در حالی است که این کتاب هم اکنون به زبان‌های انگلیسی، عربی، روسی، اردو و برخی زبان‌های دیگر نیز ترجمه شده است.

علم‌الهدی در این نشست با اشاره به اینکه زنان در ایران در همه عرصه‌های زندگی و اجتماع فعال هستند تاکید کرد: زنان ایرانی نقش مهمی در نهاد‌های آموزشی، دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، عرصه‌های سیاسی و فرهنگی دارند.

وی افزود: نقش آفرینی پررنگ زنان ایران به پشتونه حمایت و همراهی مردان صورت گرفته است.

این استاد دانشگاه بهشتی با تاکید بر اینکه ایران اسلامی متولی فرهنگ و تمدن اسلامی است و احترام به زن در فرهنگ ما همراه با ارزش‌های اخلاقی و اسلامی است؛ تصریح کرد: در جامعه ما عفاف، حجاب و حیا به عنوان بخشی از هویت زنان مورد احترام و توجه ویژه قرار دارد.

علم‌الهدی نسبت به تهاجم فرهنگی دشمن در جوامع اسلامی و ضرورت هوشیاری مسلمانان هشدار داد و تاکید کرد: اینکه استعمار غرب از یک سو مدعی آزادی بیان است و از سوی دیگر رسانه‌ها را از پخش سخنان رهبر انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای منع می‌کند، نشان از دورویی و دوگانگی غرب در بحث آزادی بیان دارد.

همسر رئیس‌جمهور با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب، قرن آتی را قرن سیطره اسلام خواند.

دیگر خبرها

  • برگزاری یادواره شهدا در بوکان
  • سفر همسر رئیسی به پاکستان / اهدای دکتری افتخاری (+ عکس)
  • برگزاری ویژه برنامه های گرامیداشت مقام معلم در شهرهای مختلف خراسان رضوی
  • انجمن واردکنندگان برنج : چرا برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج رسما اعلام نمی‌شود؟
  • اجرای ۶۴ برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی شهرستان زهک
  • برگزاری بیش از ۵۰ برنامه در هفته معلم
  • برگزاری ۲۷ عنوان برنامه به‌مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در سراوان
  • اکسپو ۲۰۲۴، «نمایش امنیت» ایران
  • علت تغییر زمان برگزاری کنگره ناباروری
  • ۳۷۰۰ برنامه ویژه بزرگداشت هفته معلم در هرمزگان اجرا می‌شود